Handelsøkonom

Handelsøkonom

Senest opdateret d. 11/11-2022

Er du interesseret i at læse til handelsøkonom? I denne artikel kan du blive klogere på uddannelsen, uddannelsesforløbet, karrieremuligheder og lønforventninger. Handelsøkonom er en bred erhvervsakademisk uddannelse med et stort jobmarked.

Uddannelsen som handelsøkonom

Uddannelsen som handelsøkonom tager to år og består af fire semestre. På handelsøkonomuddannelsen lærer du alt om det kommercielle arbejdsmarked, virksomhedsledelse, økonomistyring, markedsføring, it og meget andet.

Du får desuden et indgående kendskab til erhvervsjura, international handel og virksomheders økonomiske forhold. Handelsøkonomer arbejder typisk med salg, indkøb, planlægning, analyse og rådgivning inden for økonomi og erhverv.

Der er en række forskellige specialiseringer på handelsøkonomuddannelsen, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse din uddannelse til netop dine interesser og karrieremål.

Karrieremuligheder som handelsøkonom

Med en uddannelse som handelsøkonom er jobmulighederne mange. De fleste handelsøkonomer arbejder inden for erhverv og økonomi i private virksomheder, men der er også mulighed for at arbejde i den offentlige sektor.

Derudover kan handelsøkonomer også finde beskæftigelse inden for forsikring, bank og finans, handel og transport. Der er nærmest ingen grænser for, hvad en handelsøkonom kan beskæftige sig med efter endt uddannelse.

En handelsøkonom kan blandt andet finde job som:

  • (Key) Account Manager
  • Sælger
  • Indkøber
  • Salgsrådgiver
  • Analytiker
  • Logistikkoordinator
  • Salgs- eller Indkøbskoordinator

Er handelsøkonomuddannelsen SU berettiget?

Hvis du vælger at studere til handelsøkonom, er du berettiget til SU. Du kan læse mere om SU ved at klikke her. Du skal dog være opmærksom på, at nogle praktikforløb er lønnet, og at du derfor ikke vil være berettiget til SU i praktikperioden. Du skal altid huske at undersøge reglerne for SU på din uddannelse, så du ikke modtager et tilbagebetalingskrav for Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.