Markedsføringsøkonom

Markedsføringsøkonom

Senest opdateret d. 11/11-2022.

Er du interesseret i at blive markedsføringsøkonom? På denne side kan du læse mere om uddannelsen, karrieremuligheder og lønforventninger. Markedsføringsøkonom er en relativ nyuddannet profession, men der er allerede mange muligheder for dig, hvis du vil arbejde med markedsføring. I denne artikel giver vi et overblik over uddannelsen og beskriver hvad en markedsføringsøkonom laver.

Uddannelsen som markedsføringsøkonom

Markedsføringsøkonomuddannelsen er en erhvervsakademisk uddannelse, som tager to år, og er delt op i fire semestre. I løbet af uddannelsen vil du blandt andet lære om markedsanalyse, marketingplanlægning og -styring, kommunikation, salgsstrategier, forbrugeradfærd og produktudvikling. Markedsføringsøkonomuddannelsen giver dig teoretisk viden og redskaber til at udarbejde marketingplaner, budgetter, kampagner og lignende. Markedsføringsøkonomuddannelsen er relevant for dig, hvis du gerne vil arbejde med markedsføring. Markedsføringsøkonomuddannelsen giver dig teoretisk viden og redskaber til at udarbejde marketingplaner, budgetter, kampagner og lignende.

Karrieremuligheder som markedsføringsøkonom

Når du har afsluttet din uddannelse som markedsføringsøkonom, kan du søge job i virksomheder, der beskæftiger sig med marketing. Du kan også arbejde som freelance marketingkonsulent eller starte din egen marketingvirksomhed eller marketingbureau. Markedsføringsøkonomer arbejder typisk med planlægning, udførelse og evaluering af marketingaktiviteter. Markedsføringsøkonomen laver også analyser af markeder, konkurrenter og forbrugeradfærd, og udarbejder derudfra marketingstrategier. Markedsføringsøkonomen skal kunne tænke strategisk og handle kreativt for at være god til sit job.

Lønforventninger for markedsføringsøkonomer

Ifølge Jobindex.dk kan du som nyuddannet markedsføringsøkonom forvente en gennemsnitlig månedsløn på cirka 27.000 kroner. Dette skal du dog ikke tage for gode vare. Der er nemlig ingen grænse for, hvad en markedsføringsøkonom kan tjene. Markedsføringsøkonomer med flere års erfaring og et godt netværk kan tjene mange flere penge. Markedsføringsøkonomuddannelsen er et godt sprængbrat til dig, der gerne vil arbejde med marketing og kommunikation, og ikke vil begrænse dig af karrieremuligheder.

Der er både eksempler på markedsføringsøkonomer, der er blevet til store marketingchefer og direktører i virksomheder, og eksempler på markedsføringsøkonomer, der har startet deres egen succesrige marketingbureauer. Med en markedsføringsøkonomuddannelse i bagagen bliver mulighederne altså mange.

Er markedsføringsøkonomuddannelsen SU berettiget?

Markedsføringsøkonomer er SU berettiget under uddannelsen, hvilket giver en økonomisk tryghed. Du skal altid undersøge SU-lovgivningen på det pågældende erhvervsakademi, da det kan være forskelligt fra sted til sted. Det ville være ærgerligt, hvis du ikke kunne blive færdig med din uddannelse på grund af økonomiske problemer eller tilbagebetalingskrav fra SU.