Sådan finder du lejlighed i storbyen på SU

Sådan finder du lejlighed i storbyen på SU

I Danmark modtager studerende Statens Uddannelsesstøtte, som er en økonomisk hjælp, man modtager når man er under uddannelse. Dog rækker SU’en ikke langt, hvis man er studerende i en storby såsom København eller Aarhus, da det er svært at finde en billig bolig. I denne artikel kommer vi med gode råd til hvordan du kan finde en lejlighed i storbyen på SU.

Vi vil starte med at gøre det klart, at vi ikke har en mirakelmetode til at finde lejligheder eller studieboliger. Efterspørgslen er generelt højere end udbuddet af lejligheder i storbyerne, og det kan være en lang og hård proces at finde en lejlighed på SU. Sørg derfor for at være tålmodig, og start søgningen i god tid inden du skal flytte.

Det er generelt svært at finde ledige lejligheder i storbyerne, da der er høj efterspørgsel på lejligheder. Det er endnu sværere at finde en lejlighed som studerende, da man ikke har det store økonomiske råderum. Lejepriserne for lejligheder i storbyerne er ofte meget høje, og det kan være nærmest umuligt at få råd til at leje en lejlighed.

Heldigvis findes der flere muligheder for studerende som ønsker at bo i en storby. Studerende har ofte mulighed for at bo på studieboliger, som er lejligheder specielt designet og indrettet til studerende. Sådanne lejligheder er som regel billigere end almindelige lejeboliger, og de er ofte tæt på uddannelsesinstitutioner, så man kan komme nemt frem og tilbage.

Studieboliger har oftest lange ventelister, så det er ikke alle der får muligheden for at få en studiebolig. Hvis du er en af de studerende, der ikke fik en studiebolig, og nu står med et stort ønske om at bo i en storby på SU, skal du ikke fortvivle. Herunder kommer vi med gode råd til hvordan du kan finde en lejlighed i storbyen på SU.

Gode råd til at finde studieboliger

Hvis man skal være heldig og finde en lejlighed i storbyen, er det en god idé at foretage en masse research. Sørg for at opret dig på diverse lejeboligportaler, så du kan se lejeboliger så snart de bliver ledige. Søg efter boliger i flere forskellige områder, da det giver bedre chancer for at finde en passende lejlighed. De fleste lejeboligportaler kan sende dig en push-besked ligeså snart en relevant lejlighed kommer til leje i det område du ønsker at bo i.

Du kan med fordel også melde dig ind i forskellige Facebookgrupper, der handler om lejeboliger, og du kan også følge boligportaler på Facebook. På denne måde er du altid opdateret om de nyeste ledige lejeboliger.

Generelt set skal du tænke, at jo hurtigere du handler, jo flere chancer har du for at få en lejlighed. Derfor skal du være klar til at handle hurtigt, så snart en lejlighed kommer op til leje. Sørg for at have en opsparing klar med depositum, og vær ikke bange for at ringe udlejer op og vis din interesse.

Du kan også vælge at supplere din SU med et studiejob. Vi har skrevet artiklen “Sådan finder du et studiejob“, som du kan læse ved at klikke her.

Hvorfor stiger boligpriserne?

Der er flere forskellige årsager til at boligpriserne stiger. Den primære grund er den generelt høje efterspørgsel efter lejeboliger i storbyerne. Siden 1990’erne har befolkningen i de danske storbyer vokset enormt, så der er færre ledige lejeboliger tilgængelige. Dette går ud over studerende, som ofte kæmper med at finde en lejlighed i storbyen, da det er så svært at få råd til en bolig.

En anden årsag kan være den generelle prisdannelse på boligmarkedet. Boligpriserne har været stigende de sidste mange år, og dette har ført til den situation, at boligpriserne er steget ud over det niveau som mange studerende har råd til. Selvom flere lejeboliger er kommet til, har det ikke været nok til at holde priserne nede.

Pas på udlejere der svindler studerende

Når efterspørgslen er så høj for studieboliger og lejeboliger, er der også flere udlejere som forsøger at svindle studerende. Sørg altid for at dobbelttjekke oplysningerne på lejeren og undersøg om udlejer har tilladelse til at udleje lejligheden. Sørg for at sikre, at der ikke opkræves depositum eller leje på kontant basis, da det er en ofte brugt metode til svindel. Der er desværre mange studerende, der i desperation accepterer disse forhold, og således bliver udsat for svindel. Sørg derfor altid for at undersøge lejeren nøje, før du foretager dig noget.

Find et bofællesskab

Hvis du er en social studerende, og ikke ønsker at bo alene, kan du med fordel undersøge mulighederne for et bofællesskab. Sådanne fællesskaber er ofte billigere end lejeboliger, da udgiften deles mellem flere studerende. Det er oftest de dyreste lejelejligheder er svære at afsætte, og derfor vælger mange studerende at slå sig sammen i bofællesskaber. Sørg for at tale med de andre studerende i bofællesskabet, og sørg også for at der er klare regler om hvem der betaler hvad, da det kan spare dig for mange problemer i forhold til huslejen.

Med disse gode råd har du nu alle de værktøjer, du skal bruge for at finde en lejlighed i storbyen på SU. Sørg for at tænke kreativt, research intensivt, og hav modet til at foretage dig hurtige handlinger. Så med lidt held får du snart den lejlighed, du ønsker!