Sådan finder du et studiejob

Sådan finder du et studiejob

Søger du et studiejob? Så er du landet på den rette hjemmeside. I denne artikel kan du læse om gode råd og tips til hvordan du finder et studiejob. Du kan læse, hvad der er vigtigt at huske, når du leder efter et job, og vi vil give dig nogle fif til, hvor du kan finde de bedste jobannoncer.

Som fuldtidsstuderende i Danmark modtager man SU, men hvis man er studerende i enten København eller Aarhus, så rækker SU’en ikke så langt. Huslejen i storbyerne er høj, og det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen. Derfor er det en god idé at finde et studiejob for at kunne forsørge sig selv.

Hvor meget tid har du til et studiejob?

Når du skal finde et job, er det vigtigste at overveje, hvor meget tid du har til rådighed. Er du studerende med et tætpakket skema, så bør du ikke ansøge om et deltidsjob på 20 timer. Søg derimod et job, der kan tilpasses din skema og som ikke kræver, at du som minimum kan være på arbejde i 20 timer. Du skulle nødig finde et studiejob der tager al din fokus fra dit studie.

Du skal også overveje, om du i nogle perioder ønsker at arbejde mere end i andre. Under studiet er der perioder, hvor det kan være en god idé at finde et job med mulighed for at kunne tage flere timer, så man kan få lidt mere penge på kontoen. Søger du efter job med fleksibilitet, så skal du selvfølgelig acceptere, at timerne er færre end på et deltidsjob. Du skal altså finde en arbejdsgiver der er fleksibel som både kan benytte din arbejdskraft meget i perioder, men som samtidig kan undvære dig i perioder – f.eks. under eksamener.

Hvor skal du lede efter et studiejob?

Der er flere steder, hvor man kan lede efter job. Du bør starte med at søge studiejobs på jobportaler som Jobindex og Ofir. Her kan du finde mange jobs til studerende. Sørg for at udfylde din profil, så virksomhederne kan finde dig. Søg efter et studiejob, der matcher dine kompetencer, og hvor du har en god chance for at blive ansat.

Hvis du leder efter et studiejob på et universitet eller en anden offentlig virksomhed, kan du finde jobannoncerne på universiteternes eller kommunernes hjemmeside. Nogle uddannelsessteder tilbyder studiejobs i form af lektiehjælp, underviserassistent eller andre opgaver. Sørg for at læse jobannoncen godt igennem, så du er sikker på at have de kompetencer som jobbet kræver.

Husk også at holde øje med studiejobs på sociale medier. Nogle studiejobs bliver opslået på LinkedIn eller Facebook. Sommetider er det gode ledige stillinger, som ikke når ud til alle jobportaler. Derfor kan du med fordel følge potentielle arbejdsgivere på sociale medier.

Find studierelevante jobs

Nogle af de mest givende studiejobs er studierelevante jobs. Hvis du kan finde et studiejob der har relevans for din igangværende uddannelse, så kan det hjælpe dig med at udbygge din viden og få afprøvet dine kompetencer. Der er flere succeshistorier med studerende, der er blevet fastansat efter et studiejob der havde relevans for deres uddannelse. Hvis du har muligheden, så bør du prøve at finde et job der kan lade dig anvende dine kompetencer og styrke din viden indenfor din uddannelse.

Hvis du skaber værdi for din uddannelsesrelevante arbejdsplads og løser opgaver i høj kvalitet, så er der nærmest ingen grænser for hvad du kan tjene. Selvom din SU ikke rækker langt, så kan et godt studiejob hjælpe dig med at forsørge dig selv. Hvis du opnår høj succes, så kan du være nødsaget til at framelde SU, fordi du tjener mere end de fleste andre studerende.

Find et remote studiejob

Sidst men ikke mindst kan du også lede efter remote studiejobs. Der findes mange virksomheder der har brug for fleksible medarbejdere, som arbejder hjemmefra. Det er en god idé at holde øje med remote jobportaler, så du kan finde job der passer til dit skema. Søg efter jobs hvor du har en del frihed til at bestemme hvornår og hvor ofte du arbejder.

Ved at søge remote studiejobs udvides dine muligheder for at finde et studiejob der passer til dig. Selvom du f.eks. studerer i Aarhus kan du sagtens finde et remote studiejob i København.

Hvad tjener man på et studiejob?

Lønnen på et studiejob er meget forskellig. Det afhænger af hvilken type job du har – og hvor mange timer du arbejder. Søger du et deltidsjob, så kan du regne med at tjene mellem 110-160 kr. i timen. Søger du job som lektiehjælper, så kan du regne med at tjene mellem 100-200 kr. i timen. Som tidligere nævnt, så er der ingen grænse for meget du kan tjene. Søger du et arbejde med relevans for din uddannelse, som mange er villige til at betale dig højere løn end gennemsnitlige studiejobs.

Du skal være opmærksom på, at der er grænser for hvor meget du må tjene, før det påvirker dine SU. Sørg derfor for at holde øje med hvad du tjener og hvor mange timer du arbejder, så du er sikker på at din SU ikke bliver påvirket.

Forvent ikke et studiejob efter første ansøgning

At finde et studiejob kan være en tidskrævende proces, men hvis du følger disse råd og tips, så bør du kunne finde det rette studiejob til dig. Sørg for at benyt jobportaler og sociale medier, såsom LinkedIn eller Facebook. Du skal ikke forvente, at du får et studiejob efter første ansøgning. Det kræver ofte at du søger flere studiejobs, inden du finder det rette studiejob til dig.

Held og lykke med at finde et studiejob.

​Hvis du ønsker at læse en mere dybdegående artikel, så kan du læse “Sådan finder du et studiejob (Guide)” ved at klikke her.