Hvad er eksamensangst?

Hvad er eksamensangst?

Er du ramt er eksamensangst? Det er du ikke alene om. Mange studerende rammes af eksamensangst på forskellige måder, og det er helt okay. I denne artikel kan du blive klogere på eksamensangst, og hvad der forårsager eksamensangst.

Eksamensangst er en følelse af angst eller uro, der opstår i forbindelse med en eksamen. Det kan være det samme for alle studerende, men graden af angst vil variere fra person til person. Nogle studerende har kun lidt eksamensangst, mens andre kan føle sig meget bekymrede og bange.

Hvad forårsager eksamensangst?

Det er svært at give et nøjagtigt svar på, hvad der forårsager eksamensangst, da det er individuelt fra elev til elev. Nogle af de mest almindelige årsager til eksamensangst er stress, manglende forberedelse, frygt for at mislykkes og bekymringer om hvad andre tænker.

Derudover kan nogle studerende have en følelse af, at eksamen er et voldsomt pres på egne evner. Hvis man ikke formår at levere det bedste skolearbejde på egen hånd, kan det også udløse angst og bekymringer.

Hvis du vil læse mere om stress, så anbefaler vi artiklen “Sådan reducerer du stress i en travl hverdag“, som du kan læse på Udforsk.nu.

Behandling for eksamensangst

Der er nogle studerende der har så voldsom eksamensangst, at de behøver professionel behandling. Hvis du er ramt af voldsom eksamensangst, kan professionelle rådgivere hjælpe med at forberede sig til en eksamen og finde vejen ud af angstfølelserne. Dette kan f.eks. være psykologer, der kan hjælpe med at lindre angst og nedsætte stressniveauet.

Nogle studerende med eksamensangst vælger at gå til en hypnotisør for at blive hypnotiseret. Dette kan hjælpe med at reducere angst og øge koncentrationen. Hvis du overvejer hypnose som behandlingsmulighed, bør du sørge for, at du vælger en professionel hypnotisør, der er godkendt og specialiseret i at hjælpe med eksamensangst. Det er på eget ansvar.

Hvad kan man gøre mod eksamensangst?

Der er flere ting, man kan gøre for at håndtere eksamensangsten. Det første skridt er at forsøge at identificere de triggere og årsager, der gør, at du føler angst og bekymringer. Hvis man kan identificere de triggere, hvor eksamensangsten begynder at tage overhånd, er det nemmere at finde veje til at komme af med eksamensangsten.

Det næste skridt er at forsøge at organisere og strukturere sin tid bedst muligt, så man kan få det bedste ud af sin forberedelse. At have en plan og at være organiseret hjælper med at reducere stress, og det gør det lettere at holde styr på eksamensangsten. Det er vigtigt at huske, at eksamensangst ikke behøver at styre ens liv.

Eksamensangst medicin

Nogle studerende tager medicin for at hjælpe med eksamensangsten. Hvis du overvejer at tage medicin, er det vigtigt at tale med din læge om dine muligheder og bivirkninger. Desuden bør du tale med din læge, hvis du tager medicin og eksamensangst stadig er et problem. Du bør under ingen omstændigheder ty til study drugs. Vi har skrevet artiklen “Study drugs er ikke vejen frem“, som du kan læse ved at klikke her.

Betablokkere til eksamensangst

Betablokkere sænker pulsen, og mindsker den mængde blod, som hjertet pumper ud hvert minut. Det betyder, at blodtrykket falder, at hjertet skal arbejde mindre, at rysten på hænderne og symptomer på nervøsitet falder. Hvis du føler nedsat angst, er betablokkere et godt valg. Men det skal kun tages med lægeordination – og du bør under ingen omstændigheder selvmedicinere i forbindelse med eksamensangst.

Eksamensangst et meget komplekst fænomen, og der findes ikke nogen opskrift på, hvordan man slipper af med det. Det kan være en udfordring at håndtere eksamensangst, men vigtigst af alt er det at huske, at man ikke er alene om det. Hvis du har brug for hjælp til eksamensangst, skal du ikke være bange for at søge hjælp hos din underviser eller studievejleder. Der findes mange gode hjælpe- og støttetilbud derude, der kan hjælpe dig med at overvinde eksamensangsten.