Finansøkonom

Finansøkonom

Senest opdateret d. 14/11-2022

Er du interesseret i uddannelsen som finansøkonom? På denne side kan du læse alt du bør vide omkring finansøkonomuddannelsen, karrieremuligheder, lønpotentiale og uddannelsesforløbet. Finansøkonom er en spændende uddannelse, hvor man blandt andet lærer at styre virksomheders økonomi. Uddannelsen giver dig mulighed for at arbejde med alt fra regnskaber til budgetter. Hvis dette lyder som noget for dig, så er finansøkonomuddannelsen måske noget for dig.

En finansøkonom har et bredt arbejdsfelt, hvor man kan blive ansat i mange forskellige brancher. Finansøkonomer arbejder blandt andet med virksomheders økonomi, herunder regnskaber, budgetter og investeringer. Finansøkonomer kan også arbejde med finansiel rådgivning og vejledning.

Uddannelsen som finansøkonom

Uddannelsen som finansøkonom er bygget op om fire semestre, der tilsammen varer to år. Finansøkonomuddannelsen er en kombination af teori og praksis, så du både lærer teoretiske fag, og får lov til at prøve kræfter i det virkelige arbejdsliv. Finansøkonomuddannelsen giver dig en solid faglig viden, som du kan bruge i mange forskellige brancher.

I tredje semester er der et brancheretningsforløb. Det er i dette semester, at du får mulighed for at vælge, hvilken retning du ønsker at gå inden for finansøkonomi. Herunder kan du få et overblik over hvad du kan vælge imellem:

  • Rådgivning og det finansielle detailmarked
  • Revision
  • Ejendomshandel
  • Ejendomsadministration
  • Økonomistyring i private og offentlige virksomheder
  • Forsikring

Efter uddannelsen er det muligt at tage en videregående uddannelse, hvis man ønsker at gå yderligere ind i en bestemt retning. Finansøkonomuddannelsen giver dig altså mulighed for at specialisere dig videre inden for et bestemt område, hvis du ønsker dette. Der findes bl.a. top-up uddannelser, som også kan studeres på de fleste Erhvervsakademier. Nogle finansøkonomer vælger også at blive ejendomsmæglere eller vælger at læse en HD, som er en erhvervsøkonomisk uddannelse.

Karrieremuligheder som finansøkonom

En finansøkonom har et bredt arbejdsfelt, der giver mulighed for at arbejde med mange forskellige ting. F.eks. vælger mange at blive revisorer, ejendomsmæglere, forsikringsrådgivere eller bankrådgivere. Der er også andre der får spændende jobs inden for den finansielle sektor, men kan også finde job uden for den finansielle sektor, f.eks. som økonomichef eller regnskabschef i en virksomhed.

Derudover giver uddannelsen også mulighed for at starte din egen virksomhed. Finansøkonomuddannelsen giver dig de kompetencer og den viden, du behøver for at drive en succesrig virksomhed. Hvis du er interesseret i netop dette emne, så bør du overveje top-up uddannelsen professionsbachelor i innovation og entrepreneurship.

Løn som finansøkonom

Ligesom mange andre erhvervsakademiske uddannelser, så er en finansøkonomuddannelse også forbundet med et godt lønpotentiale. Finansøkonomer tjener typisk mellem 25-30.000 kr. om måneden, alt afhængig af arbejdsplads og ansvarsområder. Finansøkonomer der har fået flere års erfaring, kan forvente at tjene op til 40.000 kr. om måneden eller mere. Dette tal vil selvfølgelig stige, jo længere man har arbejdet som finansøkonom, og afhænger også af den enkelte virksomhed. Der er som sådan ikke nogen grænser for, hvor meget en finansøkonom kan tjene, og det er netop også derfor, at mange vælger netop denne uddannelse.

Er finansøkonomuddannelsen SU berettiget?

Ja, finansøkonomuddannelsen er SU berettiget, og du kan søge om SU på www.su.dk. Du skal dog være opmærksom på, at praktikperioden i nogle tilfælde er lønnet. Derfor skal du altid tage fat i det pågældende erhvervsakademi for at høre nærmere om dette. Finansøkonomuddannelsen kan også studeres på deltid, hvis man har et arbejde ved siden af. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der er nogle fag, som kun kan tages på fuld tid.