Studiegruppekontrakt

En studiegruppekontrakt er en aftale mellem studerende i en studiegruppe, der har til formål at beskrive forventninger til hinanden og måden, man ønsker at arbejde sammen på. Formålet med en studiegruppekontrakt er at sikre, at alle medlemmerne af studiegruppen er enige om, hvordan de vil samarbejde, så de kan få mest muligt ud af deres studiegruppearbejde. Her på siden kan du downloade en gratis Word-skabelon af en studiegruppekontrakt, som i selv kan redigere i, så den passer til Jeres studiegruppe.

Hvorfor er en studiegruppekontrakt vigtig?

En studiegruppekontrakt hjælper studerende med at studere effektivt, fordi den sikrer, at alle studerende er enige om deres mål og arbejdstilgang. Kontrakten beskriver også konsekvenserne, hvis nogen studerende ikke overholder deres forpligtelser over for studiegruppen. Mange studiegrupper negligerer vigtigheden af en studiegruppekontrakt og ender med at have problemer, når studerende ikke overholder deres aftaler.

Hvad skal der stå i en studiegruppekontrakt?

En studiegruppekontrakt bør inkludere et klart mål for studiegruppens samarbejde, detaljerede retningslinjer for arbejdsfordeling og møder, forventningsafstemning mellem studerende og klare retningslinjer for studieplaner. Det kan også være nyttigt at inkludere retningslinjer for, hvordan studiegruppen vil løse konflikter, samt konsekvenser for studerende, der ikke overholder deres forpligtelser. I vores gratis Word-skabelon er alle ovenstående punkter inkluderet, så du hurtigt kan få en studiegruppekontrakt op og køre.

Vi har i øvrigt også skrevet artiklen "Gode råd til effektive studiegrupper", som du kan læse ved at klikke her.