Sådan skaber i den bedste studietur

Sådan skaber i den bedste studietur

En studietur er en unik mulighed for elever for at øge deres motivation og forståelse for et givent emne. Det er en mulighed for at opleve tingene i praksis og fordybe sig i et emne, på en anden måde end i klasselokalet. For at få mest muligt ud af studieturen, er det vigtigt at planlægge den grundigt. Der er mange ting at tage højde for, fra valg af destination til praktiske detaljer. I denne artikel giver vi både undervisere og elever gode råd og tips til, hvordan I kan arrangere en studietur, der er både lærerig og sjov.

Hvorfor er studieture vigtige for elever?

Studieture er vigtige for eleverne for flere årsager:

 1. Eleverne øger motivationen: At se tingene i praksis kan gøre et emne mere interessant og relevant. Det kan ligeledes øge deres motivation for at lære mere om emnet.
 2. Studieture giver en forståelse af et emne i en bredere sammenhæng: Når eleverne ser tingene i praksis, kan de få en bedre forståelse for et emne i en bredere sammenhæng. Det kan hjælpe dem med at få en dybere forståelse for emnet.
 3. Studieture skaber en unik læringsmulighed: Studieture giver eleverne en unik mulighed for at lære på en anden måde end i klasselokalet. Det kan være en god måde at øge deres engagement og forståelse for emnet.
 4. Studieture skaber socialt samvær: Studieture er også en god mulighed for eleverne for at socialisere sig med hinanden og lærerne. Det kan hjælpe med at skabe et bedre studiemiljø.
 5. Studieture kan give eleverne en forståelse for andre kulturer: Hvis studieturen går til et andet land kan eleverne få indblik i en anden kultur, og måske få en øget forståelse og tolerance for andre kulturer.
 6. Studieture kan give eleverne en forståelse for et erhverv: Hvis studieturen går til et erhvervsrelateret sted, kan eleverne få en idé om hvilket erhverv de kunne tænke sig at arbejde med i fremtiden.

Sådan arrangerer du en studietur som underviser

En studietur kan være en fantastisk måde at øge elevernes motivation og forståelse for et emne. For at få mest muligt ud af turen, er det vigtigt at planlægge den grundigt. Her er nogle tips til, hvordan du som underviser kan skabe den bedste studietur.

 1. Vælg det rigtige sted: Det er vigtigt at vælge et sted, der er relevant for et eller flere af de emner, eleverne studerer. For eksempel vil en tur til en historisk by som Rom være ideel for elever, der studerer historie, mens andre placeringer med sportstilbud kan være ideelt for elever der studerer gymnastik.
 2. Involvér eleverne i planlægningen: Det er vigtigt at involvere eleverne i planlægningen af turen, så de føler ejerskab over den. Det kan være en god idé at give eleverne mulighed for at stemme om destinationen og aktiviteterne på turen.
 3. Fokus på læring: Selvom det er vigtigt at have det sjovt på en studietur, skal fokus altid være på læring. Derfor er det vigtigt at planlægge aktiviteter, der er relevante for det emne, eleverne studerer, og at have lærere og undervisere med, der kan undervise, guide og svare eleverne på spørgsmål.
 4. Skræddersy turen til elevernes niveau: Det er vigtigt at skræddersy turen til elevernes alder og niveau, så den passer til deres kompetencer og interesser. Det kan være en god idé at have flere aktiviteter, der er tilpasset elevernes niveau, så alle kan få mest muligt ud af turen. Hvis det f.eks. er en gymnasieklasse, så skal turen skræddersys ud fra elevernes modenhed og selvstændighed.
 5. Giv eleverne tid til at reflektere: En studietur handler ikke kun om at se ting, men også om at forstå dem. Derfor er det vigtigt at give eleverne tid til at reflektere over, hvad de har set og lært. Det kan være en god idé at have diskussioner eller opgaver, hvor eleverne kan dele deres tanker og idéer.
 6. Gør det praktisk: Det er vigtigt at sørge for, at det praktiske er i orden før turen. Det inkluderer bl.a. at sørge for transport, overnatning og mad. Det er også vigtigt at sørge for, at eleverne har det, de skal bruge, fx pas og visum, hvis det er nødvendigt.